גיל ההתבגרות הוא תקופה של חוויות, אך גם של לא מעט מתחים ולחצים. זוהי התקופה בה הנערים בונים את האישיות שלהם, מפתחים קשרים חברתיים שילוו אותם שנים וזקוקים לביטוי עצמי רב. גורמים אלה, כמו גם רבים אחרים, חייבים לקבל ביטוי בעיצוב הפנים של חדרי הנוער – כיצד ניתן לעשות זאת על הצד הטוב ביותר?
עיצוב חדרי נוער עם פחות צבעים, יותר רהיטים
כולנו מכירים את חדרי הילדים, אשר עמוסים בצבעים, בציורים ובקישוטים מכל סוג. עיצוב חדרי נוער גורם לחדר להיות רגוע יותר ומתאים יותר לנער. בחדרי נוער, לעומת זאת, התמונה צריכה להיות שונה: הגם שאין בהכרח הכוונה שהם יהיו "אפורים" ומשעממים, מומלץ לבחור בעיצוב צעקני הרבה פחות. המלצה של רבים היא לבחור מספר גוונים עיקריים, על פי הסגנון המבוקש ורצונות הנער או הנערה, ולבסס את עיצוב החדר עליהם.
אז איך בכל זאת יוצרים חדר מיוחד? עיצוב חדרי נוער זה בדיוק התשובה לשאלה זו – כאן, יקבלו משמעות הרהיטים השונים. חדר נוער הוא מקום שבו מבלה הנער שעות ארוכות מדי יום, ולכן חייבים להימצא שם רהיטים שיתאימו לאורח החיים שלו, מכשירי חשמל בהם הוא משתמש וכיוצא בזה. רצוי שפריטים אלה ישלבו היבט בין אסתטיקה לפרקטיקה. החדר צריך לתפקד היטב – הן כחדר שינה, חדר עבודה או חדר אירוח – ולכלול את כל האביזרים להם זקוק בוודאי הנער.
הפריטים הקטנים שעושים את ההבדל
עיצוב חדרי נוער חייב לכלול את החפצים והפריטים של הילדים. במקרה של חדרי נוער, המקוריות רק תוסיף. על הקיר ניתן לתלות פוסטר של קבוצות כדורגל, שחקנים או זמרים, את המיטות לכסות בכיסויים המתאימים לתחומי העניין של הילד, כשגם פריטים עיצוביים מקוריים אחרים יוסיפו ליייחודיות של החדר.
היתרון שבכך הוא השינויים המתאפשרים בעיצוב, בתוך שניות, בעזרת השימוש בפריטים אלה: כשכל נער משנה את העדפותיו חדשות לבקרים, וכשהאופנות משתנות בקצב מסחרר, אין לזלזל בחשיבותה של הגמישות הזו.
סוגיות מרכזיות בדרך לשימוש המושכל בחדר
אם נכנסים מעט יותר לעובי הקורה, ברורים משתנים נוספים שצריכים להרכיב את משוואת עיצוב החדר של הנער או הנערה המתבגרים. ארגון המרחב חייב להיות מושכל, כשה"הסבה" בין תפקידיו השונים של החדר צריכה להיעשות בקלות. פינת לימוד אשר חוסמת את ארון הבגדים, למשל, היא דוגמא לעיצוב שרחוק מלהיות יעיל.
המעוניינים בפינת אירוח חסכונית במקום, דוגמא נוספת, יכולים לרכוש מיטה נפתחת לספה, שתאפשר לארח חברים בנוחות: אסור לשכוח כי חדרי ילדים ונוער אינם נוטים להיות מאופיינים בגודל מרשים במיוחד.
חשוב לתת את הדעת גם לסוגיות הנוגעות לתאורה. בני נוער מבלים שעות ארוכות מול הספרים והמחברות, ולכן רצוי שהאזור בו הם לומדים ימוקם קרוב ככל האפשר לחלון: השאיפה, בהמשך לכך, היא גם לחסוך ככל הניתן בחשמל. מומלץ שתוודאו שבחדר יש מספיק נקודות חשמל וטלפון, ובמידת הצורך רכשו מפצלים שיהפכו את הארגון לפשוט יותר, ואת התוצאה הסופית למסודרת יותר.
אל תוציאו את הנער מהתמונה
בעת תכנון ועיצוב חדר נוער, חייבים להתייחס לכך לנער שמתגורר בחדר לא מעט רצונות משלו. זהו, מעל הכול, המרחב הפרטי שלו. לכן, אסור בתכלית האיסור להוציא אותו ממשוואת העיצוב, אלא לתת לו לבצע את ההחלטות החשובות ביותר הנוגעות לחדרו. ניתן לייעץ לו, כמובן, אבל ההחלטה הסופית רצוי שתיעשה, בסופו של יום, על ידו.
אז איך מתחילים?
עיצוב חדר נערים אינו תורה מסיני, אך עדיין מצריך ידע וניסיון מקצועי. גם אם לא נולדתם מעצבי פנים, תוכלו בוודאי להיעזר בייעוץ המקצועי של אנשי מקצוע מהסוג הזה, או אפילו חברות בתחום הריהוט. אתם בהחלט יכולים להסתמך גם על עיצוב קיים, ופשוט לבצע בו מספר "טוויסטים" שיעניקו לו את החותם האישי לו בוודאי מצפה הנער.