חדר השינה הוא האזור בבית בו מושקעת הכי פחות עבודת עיצוב, בהשוואה למטבח וחדר האמבטיה. עיצוב חדר שינה נראה די פשוט. רוב האנשים תופסים את חדר השינה שלהם כחלל כבד וריק הזקוק למיטה גדולה, תכנית צבע טובה, וילונות, מספר רהיטים, והנה, יש עיצוב חדש לחדר השינה. אך למרות שמדובר בחדר פשוט לעיצוב, עדיין קל לבצע טעויות עיצוב נפוצות בחלל זה.
חדר השינה הוא החדר בו מבלים אנשים כרבע מחייהם, ולכן עיצוב חדר השינה חשוב ביותר. בעת תכנון החדר, יש לחשוב על הצרכים הספציפיים של הדיירים, ומה ניתן לעשות על מנת ליצור את המרחב המרגיע האולטימטיבי. מאמר זה סוקר מספר טעויות עיצוב נפוצות מהן יש להימנע בעת עיצוב חדר שינה.
1. חוסר פרטיות
זהו הסיוט הנפוץ ביותר בכל חדר שינה, ולכן שמירת הפרטית בחדר זה צריכה להיות המטרה הראשונה של העיצוב. אף אדם אינו מסוגל לישון היטב בשטח פתוח, או במרחב פתוח לרווחה המחבר בין שני חדרים או יותר. לאורך זמן, מצב זה עלול להיות בעייתי.
2. אמבטיה צמודה
חדר שינה המתוכנן עם אמבטיה צמודה, פועל באופן המוסיף ניצוץ נחמד למערכת יחסים זוגית, אך יש להקפיד על חלוקת חלל חדר האמבטיה בתריסים או מחיצות פשוטות, שכן חדרי אמבטיה צמודים לחדר השינה, הן תוספת עיצוב מעשית לחדרי שינה ליחידים בלבד. בחדרי שינה זוגיים, לא מתאפשרת פרטיות בחדר האמבטיה, בייחוד אם הוא צר וקטן, ועד מהרה הוא הופך ל"מחסן" המיועד להשלכת בגדים המיועדים לכביסה או כמקום לאחסון חפצים.
3. עומס ריהוט
זוהי טעות עיצוב נפוצה בחדר השינה. יש לזכור כי חדר שינה קטן אינו יכול להכיל ארונות, שולחנות ושידות מרובים, שכן אלו יגרמו לצפיפות במרחב. אפשר לעצב את חדר השינה בדיוק כפי שמעצבים כל חדר אחר בבית, אך לוודא שגודל החדר מתאים לגודל הרהיטים, כמותם ותפקודם. אין להוסיף רהיט לחדר השינה מבלי לשאול תחילה אם הוא אכן הכרחי.
4. המיטה – לא מותאמת לחדר
באופן טבעי, זוהי נקודת המיקוד בחדר, וכך היא צריכה להישאר, אלא אם כן מדובר בחדר שינה גדול ומרווח, המאפשר תוספת שידות, שטיחים, ופינות ישיבה. מיטה גדולה מידי בחדר שינה קטן מידי עלולה לגרום לאפקט של השפעה מלחיצה וצפופה בחדר.
5. חוסר תכנון מראש
טעות נפוצה נוספת בעיצוב חדר השינה היא הימנעות מתכנון קפדני מוקדם לחדר השינה, לפני רכישת הריהוט, האביזרים והציוד. כשלא מתכננים מראש, ורוכשים ריהוט אהוב או כזה שנראה נחמד, וצובעים את קירות חדר השינה מבלי לחשוב על גודלו, מתקבל עיצוב שלא עובד.
6. מקומות אחסון
דבר אחד בו אין לקמץ בעת תכנון חדר שינה, הוא מקומות האחסון. אם לא חושבים מראש על מקומות האחסון, לעולם לא יהיה מספיק מקום בחדר השינה כדי לארגן את החפצים, וטעות זו עלולה לגרום למראה חדר מלא בעומס, הנוטה לגרום למתח.
7. התקרה
יש לזכור את התקרה בעת תכנון עיצוב חדר השינה. התקרה היא הדבר הראשון והאחרון אותו רואים בעת ההירדמות והיקיצה, כך שהבהייה בה צריכה להשתלם ולהיות מתוכננת כראוי. ניתן להתקין תאורה שקועה מפוזרת, מנורות תליון המפיצות נגיעות אור רכות בחדר, או נברשת דקורטיבית.
8. הרצפה
אין להזניח את ריצוף חדר השינה, וניתן לעצב רצפות עץ מסוגננות ויפות, או להניח שטיח או מספר שטיחים קטנים מפוזרים. אין להקריב נוחות של חמימות לכפות הרגליים לטובת סגנון עיצוב שאינו פרקטי.
9. התאמה לשאר העיצוב
למרות שחדר השינה נחשב למקום פרטי, קשה להעלות על הדעת שאף אחד לא יראה אותו. לכן יש לעצב, לתכנן ולרהט את החדר באופן זהה לחדרים האחרים בבית. מומלץ להקפיד תמיד על קו עיצוב מלוכד לבית, בין אם הדפוס המשותף לכל החדרים מתבטא בצבע, או פרטי עיצוב אחרים. העיצוב הכללי של הבית צריך להעניק תחושת זרימה, רוגע ונוחות מיידיים.
10. פרטי עיצוב מיוחדים
מומלץ להניח בחדר השינה פריטי עיצוב בלתי צפויים המרוממים את מצב הרוח, כגון מזכרות מחופשה, מתנה מיוחדת או כרית נוחה ומעוצבת. פריטים אלו הם שמכניסים חיים לחדר השינה.